Pláže na Mallorce

10.02.2013 19:53

 

Mallorca není jen o plážích, ale je jich tam více než 200 takže jsou opravněnou dominantnou tohoto ostrova. Bez ohledu na to, který typ letní dovolené se vám líbí, Mallorca má pláž přesně pro vás, i když budete chtít sundat všechno oblečení!
 
Drtivá většina pláží na Mallorce se vyznačují zářivě bílým, měkkým a jemným pískem, který se svažuje jemně do jasné, tyrkysové vody, a lze je nalézt rozložit rovnoměrně kolem ostrova obvodu, na rozdíl od dramatického a hornaté západní pobřeží.
 
Na východ a na západ od hlavního města, Palma de Mallorca, jsou populární turistické oblasti Playa de Palma, Magaluf a Palmanova soustředěný kolem velkých písečných pláží se spoustou atrakcí a všech možných Amenity. Podobně, velké letní střediska vyvinuly na severu kolem zátok Pollença a Alcudia, a na východním pobřeží v blízkosti Sa Coma a Cala Millor - to vše s jednoduše nádherných pláží.
 
Naproti tomu slavný pláž Es Trenc na jihovýchodě ostrova byli chráněni od vývoje a je trefně, těžko přístupných místech. Další tajné pláže jako Varques Cala nemají absolutně žádné zařízení, ale nabízí relaxační místo pro vychutnat celkové samotu, klid a pohodu. Pokud nemáte loď, nicméně, je to 15 minut chůze provedení vše, co potřebujete, ale stojí za to!